Ervaar de fun in games

14 oktober, Kortrijk Weide

Games en Esports zijn fun voor iedereen! Tijdens deze allereerste UNWRAP PLAY DAY kan jong en oud kennismaken met de leukste retrogames, AR en VR games, Esports tournaments en zijn of haar creativiteit loslaten tijdens een heuse Minecraft wedstrijd! Ontdek hieronder wat er allemaal te gebeuren staat op 14 oktober in Tranzit en Depart in Kortrijk.

Fun for friends & family

Sat

 

14

 

Oct

. |  

1:00 pm

 - 

7:00 pm

Tranzit

  • Arcades: Reis terug naar de jaren ’80-’90 en test je oldschool skills op de arcade games van weleer. (Game-inn)

  • Console corner: Wat is jouw favoriete console? Nintendo Switch, PS5, Xbox, Nintendo Wii, …? Van de draagbare veelzijdigheid van de Nintendo Switch tot de grensverleggende kracht van de PS5, Xbox en nostalgische charme van de Nintendo Wii. Hier vind je een gaming-paradijs met een uitgebreide collectie consoles om jouw ultieme game-ervaring te beleven. (Bib Kortrijk)

  • DAE Studios: Kortrijk beschikt over de Belgische gaming school ter wereld. Niet onlogisch dus dat er topgames worden gemaakt door Belgische gamestudio’s. Ontdek en speel de nieuwste Belgische games tijdens Unwrap :: Play day! (DAE Studios)

  • VR: Duik in een adembenemende virtuele realiteit tijdens Unwrap en beleef een onvergetelijke VR-ervaring. Verlies jezelf in een wereld vol verbazingwekkende visuals, meeslepende gameplay en ongekende sensaties. Laat je zintuigen prikkelen terwijl je de grenzen van de werkelijkheid overschrijdt en een nieuwe dimensie van avontuur betreedt. (Bib Kortrijk)

  • De Walvis & Devillé Arcades: Arcades met een hoek af en gamen zonder scherm. Eén van de meest out-of-the-box game-ervaringen voor jong en minder jong. (Déville Arcades)

BSL Rocket League tournament

Sat

 

14

 

Oct

. |  

1:00 pm

 - 

7:00 pm

DEPART

De Kortrijkse E-Sports Community presents het BSL Rocket League Tournament! Studentteams strijden tegen elkaar om één van de gegeerde plekjes te veroveren in de Belgian Student League competitie. Kom de spanning voelen terwijl getalenteerde teams strijden om de overwinning in dit razendsnelle, knotsgekke euuum télégeleide autovoetbalspel.

Minecraft contest

Sat

 

14

 

Oct

. |  

1:00 pm

 - 

7:00 pm

Tranzit

Overtuig je leerkracht en doe mee met je klas aan de spannende Minecraft-wedstrijd. Laat je creativiteit de vrije loop! Bouw de virtuele versie van een iconische Kortrijkse site of gebouw in Minecraft Education en maak kans op geweldige prijzen. Verken de grenzen van je verbeelding en toon je bouwvaardigheden terwijl je een unieke digitale replica creëert die de schoonheid van Kortrijk weerspiegelt.

Beat the pro’s

Sat

 

14

 

Oct

. |  

1:00 pm

 - 

7:00 pm

Urban Sports Park

Daag een professionele e-sporter uit in Fifa of NBA2K en bewijs jouw vaardigheden op het hoogste niveau. Met trots presenteren we een unieke kans om te laten zien wat je kunt tegen de allerbesten. Durf jij de uitdaging aan te gaan en de wereld te laten zien dat jij de ware kampioen bent?

Battle of the arcades

Sat

 

14

 

Oct

. |  

1:00 pm

 - 

7:00 pm

Tranzit

Maak je klaar voor de ultieme clash van retro-gaming-vaardigheden tijdens Battle of the Arcades! Tijdens Unwrap strijden de Kortrijkse jeugdhuizen om de titel van gaming-kampioen in een episch toernooi vol spanning en competitie.

By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.
²